november 15, 2023

Exertus OY firar med stolthet 20 år av framgångsrika leveranser av högkvalitativa lösningar och kundnöjdhet. De grundades 2003 och har med sin expertis och innovation inom optimerade och kvalificerade mobila styrsystem vuxit från en liten startup till en respekterad aktör på marknaden.

Exertus erbjuder en bred portfölj av hård- och mjukvarulösningar samt tjänster såsom design, utveckling och tillverkning av mobila styrsystem. Genom anpassningsbara standardplattformar tillhandahåller de kundanpassade lösningar. Med ett team av cirka 50 talangfulla medarbetare har Exertus alltid strävat efter att utmana gränserna för vad som är möjligt inom teknikområdet.

Under denna resa har Exertus nått anmärkningsvärda milstolpar inom anpassad elektronik, applikationslösningar, tillverkning och produktutveckling. Deras åtagande för kvalitet och innovation återspeglas i deras systemutvecklingsmiljöer Guitu och Canto, den virtuella miljön Vento och fjärrhanteringssystemet Redi. Exertus samarbetar även med GPV Electronics, en dedikerad tillverkningspartner med över 60 års erfarenhet, för att producera en rad HMI- och kontrollenheter, decentraliserade CAN-moduler och sensorer.

”Tack till alla som har bidragit till denna milstolpe. Vi är tacksamma för stödet vi har fått från våra kunder, anställda och partners. Vi fortsätter att sträva efter excellens och är stolta över våra hållbarhetsinsatser genom att utveckla och producera i Finland. Vi ser fram emot fler år av tillväxt, innovation och framgång och förväntar oss en fortsatt stabil tillväxt. Vårt nästa mål är att expandera geografiskt för att stärka vår position som ledande innovationsföretag genom att leverera banbrytande produkter och lösningar till marknaden,” säger Pirkka Tukeva, VD för Exertus Oy.

”Exertus framgång bygger på betydande innovationsförmåga, starkt kundfokus, hög flexibilitet och omfattande applikationserfarenhet. Engagemanget och expertisen hos alla våra anställda är grunden för att leverera enastående resultat och driva innovationen framåt. Vi ser fram emot företagets fortsatta starka utveckling,” säger Lars Åleby, VP Electronics, Dacke Industri.

Om Exertus

Exertus erbjuder kompletta lösningar med hög flexibilitet och kvalitet inom design, utveckling och tillverkning av hård- och mjukvara inom mobila styrsystem. Exertus har sitt huvudkontor i Seinäjoki, Finland och har cirka 50 anställda och en omsättning på cirka 10 miljoner euro.  Machine CAN control system partner | Exertus

Vi är Dacke Industri

Dacke Industri är en långsiktig ägare som utvecklar och investerar i innovativa teknikföretag, gärna med fokus på kundanpassade komponenter och system. Vi tillför industriellt kunnande, ett starkt nätverk och bibehåller en entreprenöriell miljö i våra företag. Företagen har en mycket hög grad av självständighet och drivs decentraliserat. Våra bolag har egna produkter eller system med ett starkt tekniskt fokus, utvecklings- och designkunnande samt kvalitetsutförande. Flera av våra bolag använder existerande plattformar för innovation och jobbar gärna med miljötekniskt uthålliga produkter och produktion.

Dacke Industri ägs sedan januari 2016 av Nordstjernan.

Idag har Dacke Industri 18 dotterbolag inom fyra divisioner, nära 1500 anställda över hela världen och en omsättning på 4 miljarder kronor.

För mer information, kontakta:

Lars Åleby
VP Electronics
Dacke Industri
+46 70 234 51 53 lars.aleby@dackeindustri.com

Pirkka Tukeva
CEO
Exertus Oy
+358 10 3215 787 pirkka.tukeva@exertus.fi

Camilla Quist
Communication and Administration Manager
Dacke Industri
+46 70 590 03 70 camilla.quist@dackeindustri.com