december 13, 2022

Dacke Industri förvärvar Tecair B.V. i Nederländerna och fortsätter expandera internationellt. Tecair B.V. designar, tillverkar och levererar pneumatiska system och komponenter till kunder inom olika industrisektorer över hela världen. Förvärvet är ett led i Dacke Industris strategi att utöka och stärka aspekten som långsiktig ägare av innovativa teknikföretag med fokus på kundanpassade komponenter och system. Med Tecair B.V. stärker vi divisionen Air Technology & Electromechanics med attraktiva teknikområden där vi kan fortsätta att expandera våra marknader. Dacke Industri har den 8 december slutfört förvärvet av 70 % av aktierna i Tecair B.V. Den nuvarande ägaren kvarstår med 30 % av aktierna.

Tecair har över 25 års specialisering på att designa, producera och leverera pneumatiska komponenter och system till kunder över hela världen. Eftersom all design och tillverkning sker internt kan Tecair till fullo uppfylla sina kunders krav vad gäller kvalitet, pris, leveranstid och material. De tillhandahåller lösningar för olika typer av industrier, såsom järnväg och transport, livsmedelsindustri, kemisk industri med flera.

Tecair har sitt huvudkontor i Drachten, Nederländerna med 15 anställda och en årlig omsättning på cirka 4 miljoner euro.

”Efter 25 år med att driva Tecairs verksamhet framgångsrikt och nå 60 års ålder, har det fått mig att fundera på framtiden för mig själv och företaget. Jag är mycket nöjd med att Tecair B.V. har hittat en ny ägare i Dacke Industri. Deras inställning och sätt att se på verksamheten kommer att ge kontinuitet och en blomstrande framtid. Denna affär kommer att ge kunder, leverantörer och anställda en bra och intressant framtid. Jag är glad att fortsätta tillsammans med Dacke Industri med ytterligare tillväxt under de kommande åren. Speciellt tack till Lars Fredin, Mika Virtanen och Lowe Fällmar för ert förtroende samt René Gerdes från Orgon BV, Emmen (Nederländerna) för er hjälp och stöd i denna process.” Säger Marco Markus, VD för Tecair B.V.

“Den internationella närvaron stärktes avsevärt med Tecair som vår nya partner, inom divisionen Air Technology & Electromechanics. Det finns möjligheter att växa ytterligare i Europa med samarbete över gränserna för att leverera pneumatiska lösningar med kvalitet, tillförlitlighet och säkerhet till ett brett spektrum av olika sektorer inom branschen.”  Säger Mika Virtanen, VP Air Technology & Electromechanics för Dacke Industri.

Vi är Dacke Industri

Dacke Industri är en långsiktig ägare som utvecklar och investerar i innovativa teknikföretag, gärna med fokus på kundanpassade komponenter och system. Vi tillför industriellt kunnande, ett starkt nätverk och bibehåller en entreprenöriell miljö i våra företag. Företagen har en mycket hög grad av självständighet och drivs decentraliserat.

Våra bolag har egna produkter eller system med ett starkt tekniskt fokus, utvecklings- och designkunnande samt kvalitetsutförande. Flera av våra bolag använder existerande plattformar för innovation och jobbar gärna med miljötekniskt uthålliga produkter och produktion.

Dacke Industri ägs sedan januari 2016 av Nordstjernan.

Idag har Dacke Industri 19 dotterbolag, närmare 1900 anställda över hela världen och en omsättning på över 4 miljarder kronor.

För mer information, kontakta:

Mika Virtanen
VP Air Technology & Electromechanics
Dacke Industri
+ 358 40 83 27 583 mika.virtanen@pimatic.fi

Marco Markus
VD
Tecair B.V.
+31 512 51 00 80 marco.markus@tecair.com

Lars Fredin
VD & Koncernchef
Dacke Industri
+46 70 770 71 00 lars.fredin@dackeindustri.com